Tocana taraneasca

de Constelatialeu in Pui, 8 Feb 2021 | 3433 vizualizari

 

Cand sa scriu reteta m-a lovit asa o intrebare : Oare ce scrie in Dex la tocana....uite ce am gasit...  "Mancare cu sos facuta din bucatele de carne prajite cu ceapa ( adaos de cartofi); mancare facuta din anumite legume prajite cu ceapa. Din magh.tokany " Deci am nimerit dex-ul la fix....In fine, cum aveam camara plina cu de toate, vorba aia ''furnica'' nu a cantat asta vara, a trebaluit, m-am apucat sa-mi fac pofta de tocana. Ca sa nu mai zic ca la final am ''aruncat'' niste patrunjel proaspat cules din gradina, patrunjel de februarie, vorba aia nici iarna nu mai este ce a fost....
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg aripioare
  • 300 g ceapa alba taiata marunt
  • 450 g ardei rosu taiat julien ( am pus la congelator )
  • 500 g cartofi taiati cubulete mici
  • 400 g amestec de rosii cu ardei gras ( pus la borcane asta toamna)
  • sare
  • piper
  • cca 100 ml ulei
  • cca 250 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca:

Mai intai am pus aripioarele la prajit, cat sa se rumeneasca putin, ele se mai gatesc si in cuptor. Mi-am pregatit ceapa, am curatat-o , splat-o si taiat-o marunt. Ardeiul l-am lasat sa se dezghete un pic, avand in vedere ca l-am scos din congelator. Cartofii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Am scos aripioarele din cratita dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, am adaugat ceapa in cratita unde am rumenit aripioarele, am presarat un pic de sare si am lasat la calit cca 10 min. Apoi am adaugat si ardeiul, am lasat to cca 10 min sa se caleasca, dupa care am adaugat cartofii, amestecul de rosii sia rdei , aripioarele si o cana cu apa, am presarat un pic de sare ( se mai pune sare la final daca este cazul) si am bagat cratita la cuptor la foc mic cca 1 ora, chiar mai mult daca focul este foarte mic. Imi place sa gatesc la foc mic, incet, fara graba. La final se mai adauga sare dupa gust si patrunjel tocat. Tocana asta merge la fix cu niste muraturi asortate, mamaliga sau niste paine neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana de pui cu legume