Tocana de legume cu porc

de papabundetot in Porc, 16 Feb 2014 | 4711 vizualizari

 

Aseara ma uitam la o emisiune Tv si cei de acolo mancau ceva rustic,asa ca mi-a venit si mie ideea de a face o tocana,ceva rustic dar cu aromele care imi plac…si care nu sunt neaparat traditionale :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 praz
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr carne de porc proaspata
  • 500 gr oase afumate porc
  • 2 morcovi
  • o mana arpacas
  • fasole verde
  • brocoli
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita flori de lavanda
  • 1 lingurita sare roz de Hymalaia
  • 1/2 lingurita chilly
  • 1 lingurita harissa
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu porc:

Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana.

Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana.

Am tocat marunt ceapa, usturoiul, prazul si le-am pus intr-o oala cu 2 linguri de ulei, am adaugat si condimentele (harissa, garam masala, turmenic, semintele de fenicul, florile de lavanda, sarea, chilly, boiaua, foile de dafin), le-am lasat sa se patrunda si sa se combine aromele, am adaugat apoi morcovul taiat felii, arpacasul, carnea proaspata taiata cubulete nu foarte mici, am amestecat si am mai lasat putin asa la foc, apoi am pus o parte din apa in care au fiert oasele si am lasat sa fiarba pana cand au fost patrunse aproape total, am mai adaugat fasolea verde si brocolli pe care le-am avut in congelator, am completat cu apa de la oasele afumate si am lasat pana au fiert toate complet si zeama a mai scazut.

Noi am mancat aceasta tocana cu paine proaspata si ardei iuti murati, insa se poate servi si cu o salata sau orice altceva va place.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]