Tiramisu reţetă originală

de robert_b in Prajituri, 2 Ian 2015 | 12636 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Am pregatit aceasta reteta,de revelion!A fost foarte buna!Va invit si pe voi sa o pregatiti! Pe mine m-a cucerit definitiv! :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet cu piscoturi (cu patru randuri)
  • 500 ml. smantana
  • 500 ml. frisca Hulala
  • 250 gr. branza mascarpone
  • 200 gr. zahar
  • 6 linguri ness solubil
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din nou. Peste smantana si frisca se adauga crema de branza frecata cu zaharul. Amestecam.

Nessul separat se amesteca cu cateva linguri de apa.

Intr-o tava se pune mai intai un strat de piscoturi inmuiate in ness, aveti grija, deoarece daca le tineti prea mult se rup. Peste stratul de piscoturi se adauga un strat de crema, apoi iarasi un strat de piscoturi si dupa crema ramasa. Ciocolata se rade si se pune deasupra tiramisului. Se da la rece cel putin 6 ore. Ideal ar fi sa stea 12 ore.

TIPS-URI

1

Se poate decora si cu ness sau cacao

2

Primul strat de piscoturi,nu trebuie foarte bine imbibat in ness,deoarece cand o sa il taiati se va rupe.

3

Puteti folosi si alta frisca....dar eu cred ca ideala ar fi cea Hulala,deoarece nu se inmoaie,ramane tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone