Tiramisu reţetă originală
O prajitura oferita copiilor in ultima zi a atelierului de vara....un atelier care a avut ca tema alimentatia. Acest lucru explica prezentarea mai putin estetica a prajiturii. A fost tinuta in clasa mai bine de o ora. Pe acest considerent am exclus cafeaua si alcoolul din prepararea ei.
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit.
Frisca se bate bine si se da la rece.
6 linguri se zahar se caramelizeaza peste care se pune 300 ml apa, se lasa la topit.
Cand crema de oua s-a racit se amesteca cu mascarpone si frisca. Se mai pune compozitia rezultata la rece pentru 10 minute.
Se iau piscoturile, se inmoaie in siropul de caramel si se aseaza pe rand in tava. Cand se completeaza primul rand, se pune prima parte a cremei.
Se pune al doilea rand de piscoturi si a doua parte a cremei. se pudreaza cu cacao.
Se da la rece pentru cateva ore. Eu am tinut o noapte in frigider.
Pofta buna!