Tiramisu reţetă originala

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 3 Sep 2012 | 52023 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala
Poate nu stiati dar "tira-mi su" in italiana inseamna "ridica-ma". Nu este intamplatoare aceasta denumire: ea se datoreaza faptului ca acest delicios desert contine cafeina care energizeaza iar gustul sau divin parca te ridica pana in rai.

 

INGREDIENTE

  • -400 g piscoturi Savoiardi
  • -4 oua
  • -400 g mascarpone
  • -120 g zahar
  • -3 linguri cu varf cafea
  • -1 lingura esenta de rom
  • -3 linguri lichior de cafea
  • -cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala:

Tiramisu reţetă originala

Se prepara o cafea tare din 400 ml apa si 3 linguri de cafea cu varf. Se lasa sa se raceasca si se adauga  o lingura esenta de rom si 3 linguri lichior de cafea.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana se obtine o compozitie deschisa la culoare si cu volum dublat. Apoi se incorporeaza cate o lingura de mascarpone si se amesteca bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana la epuizarea celor 60 g de zahar. Se adauga treptat aceasta spuma in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos. (nu folositi mixerul deoarece se lasa albusurile).

Se introduce crema pentru tiramisu in frigider si se lasa pana cand se termina de pregatit primul strat de piscoturi.  Se introduc rapid prin cafea ambele parti ale piscoturilor astfel incat ele sa fie doar un pic umezite. Daca sunt imbibate prea tare cu cafea in final tiramisu va fi moale. Intr-o tava cu margini inalte se aseaza primul strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao. Apoi se aseaza al doilea strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao cu ajutorul unei site. Se acopera tava cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 4-6 ore. 

Rezultatul este absolut spectaculos, lejer, proaspat! Un deliciu!   Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru reusita acestei retete trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

04.09.2012, 11:12

Si eu as vrea o portie de ridicata d-asta!
Bine ai venit printre noi!

DulciuriSiNuNumai 1

04.09.2012, 12:42

sincer si eu as mai vrea; dar s-a papat repede; merci pt urari

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală