Tiramisu reţetă originala
Poate nu stiati dar "tira-mi su" in italiana inseamna "ridica-ma". Nu este intamplatoare aceasta denumire: ea se datoreaza faptului ca acest delicios desert contine cafeina care energizeaza iar gustul sau divin parca te ridica pana in rai.
Tiramisu reţetă originala
Se prepara o cafea tare din 400 ml apa si 3 linguri de cafea cu varf. Se lasa sa se raceasca si se adauga o lingura esenta de rom si 3 linguri lichior de cafea.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana se obtine o compozitie deschisa la culoare si cu volum dublat. Apoi se incorporeaza cate o lingura de mascarpone si se amesteca bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana la epuizarea celor 60 g de zahar. Se adauga treptat aceasta spuma in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos. (nu folositi mixerul deoarece se lasa albusurile).
Se introduce crema pentru tiramisu in frigider si se lasa pana cand se termina de pregatit primul strat de piscoturi. Se introduc rapid prin cafea ambele parti ale piscoturilor astfel incat ele sa fie doar un pic umezite. Daca sunt imbibate prea tare cu cafea in final tiramisu va fi moale. Intr-o tava cu margini inalte se aseaza primul strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao. Apoi se aseaza al doilea strat de piscoturi, se acopera cu crema, se niveleaza si se pudreaza cu cacao cu ajutorul unei site. Se acopera tava cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 4-6 ore.
Rezultatul este absolut spectaculos, lejer, proaspat! Un deliciu! Pofta buna!
1
Pentru reusita acestei retete trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.