O prăjiturică mai de casă.... cu aluat fraged şi parfumată cu nişte vişine coapte-coapte, acrişoare... pudrată cu zahăr... yummi-yummi.... numai bune la un pahar de limonadă....
Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.
Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.
Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.
Enjoy ...şi....Poftă bună!