Telemea mixta oaie-vaca

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2012 | 9625 vizualizari

 

Am stat mult pe ganduri daca sa postez sau nu aceasta reteta.. si motivul ar fi cantitatile precise.. Dar dupa sfatuire cu autoarea - soacra, am putut socoti cantitatile.
Reteta in sine nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua si fotograful. :)

 

INGREDIENTE

  • 20 litri lapte vaca foarte gras
  • 30 litri lapte oaie
  • cheag - cca 200 ml, sau conform indicatiilor date de producator
  • sare gronjoasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telemea mixta oaie-vaca:

Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac, si am invelit intr-un tifon (sa nu se puna musca). Am lasat peste noapte la scurs.

Dimineata, am taiat branza bucati si am pus-o in cutii, presarand fiecare bucata cu sare gronjoasa.

Eu pap din ea la cateva ore, ptr ca-mi place foarte tare proaspata asa, sau se poate pastra si 1 an in saramura sau in zer.

Am obtinut cca 18 kg branza mixta, naturala si delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea mixta oaie-vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (37)

Bucataras 1

16.09.2012, 20:48

cit timp ai lasat la separat?

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:46

Sim0na 1

17.09.2012, 08:19

Scortisoara, multumesc!
Bucataras, la separat a stat cam juma de ora... oricum se vede cum se ridica braza si ramane zerul.. Acum cred ca depinde si de cheag.. La scurs a stat de seara pana dimineata.. cca 12 ore!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta creata cu branza sarata