Am stat mult pe ganduri daca sa postez sau nu aceasta reteta.. si motivul ar fi cantitatile precise.. Dar dupa sfatuire cu autoarea - soacra, am putut socoti cantitatile.
Reteta in sine nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua si fotograful. :)
Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac, si am invelit intr-un tifon (sa nu se puna musca). Am lasat peste noapte la scurs.
Dimineata, am taiat branza bucati si am pus-o in cutii, presarand fiecare bucata cu sare gronjoasa.
Eu pap din ea la cateva ore, ptr ca-mi place foarte tare proaspata asa, sau se poate pastra si 1 an in saramura sau in zer.
Am obtinut cca 18 kg branza mixta, naturala si delicioasa!!!