Reteta mea preferata, o combinatie tare gustoasa, o recomand cu incredere !
Pentru servit:
Se toaca toate verdeturile, eu am facut-o din cutit , dar se pot pune si la blender.
Lintea se spala si se fierbe 20 de minute apoi se scurge bine de apa. Se lasa la racit.
Condimentele se macina impreuna la masina de cafea( rasnita) si din ele vom pune in compozitie numai 1/4 de lingurita( sau 1/2 daca va place mai condimentat).
Amestecam bine verdeturile, usturoiul , morcovul dat pe razatoarea fina, cu lintea si condimentele, punem in jur de 1 lingurita de sare( rasa) sau dupa gust, piper, adaugam si oul, pesmetul, fulgii de quinoa, apoi uleiul si bicarbonatul stins cu 3 picaturi de zeama de lamaie.
Din acest amestec vom forma hamburgerii si-i vom tavali cu grija prin pesmet( atentie sunt fragili).
Ii punem pe gratarul incins uns cu putin ulei( masline, palmier nehidrogenat)
Ii coacem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. ( atentie sa nu se arda, vom sta langa ei si-i vom intoarce de 2 ori, cu grija cu o paleta sa nu se rupa).
Servim pe felii de paine integrala, cu mustar( neaparat), castraveti proaspeti si rosii.
Desigur aici depinde foarte tare de inspiratia personala a momentului, se pot servi cu ceapa verde, castraveti murati, sfecla coapta sau hrean, gogosari si/sau maioneza.
1
Puteti renunta la quinoa( totusi se gaseste usor la Plafar)
2
Daca alegeti varianta vegana inlocuiti oul cu un inlocuitor de ou( gasiti variante pe net)