Hamburger vegetarian de linte si quinoa

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2013 | 7395 vizualizari

 

Reteta mea preferata, o combinatie tare gustoasa, o recomand cu incredere !

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 3 linguri pline de fulgi de quinoa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi( razuiti)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet( plus pentru acoperit)
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu( stins cu putina zeama de lamaie)
  • condimente:
  • 3 bobite ienibahar,
  • un praf de boia dulce,
  • un praf de cimbru
  • un praf de usturoi pudra,
  • un praf chimen
  • un praf de oregano
  • un praf de turmeric

Pentru servit:

  • felii de paine integrala cu secara, seminte etc...
  • rosii
  • castravete verde
  • mustar cu bobite intregi
  • untisor( sau salata verde)
  • sfecla daca va place
  • hrean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger vegetarian de linte si quinoa:

Se toaca toate verdeturile, eu am facut-o din cutit , dar se pot pune si la blender.

Lintea se spala si se fierbe 20 de minute apoi se scurge bine de apa. Se lasa la racit.

Condimentele se macina impreuna la masina de cafea( rasnita) si din ele vom pune in compozitie numai 1/4 de lingurita( sau 1/2 daca va place mai condimentat).

Amestecam bine verdeturile, usturoiul , morcovul dat pe razatoarea fina, cu lintea si condimentele, punem in jur de 1 lingurita de sare( rasa) sau dupa gust, piper, adaugam si oul, pesmetul, fulgii de quinoa, apoi uleiul si bicarbonatul stins cu 3 picaturi de zeama de lamaie.

Din acest amestec vom forma hamburgerii si-i vom tavali cu grija prin pesmet( atentie sunt fragili).

Ii punem pe gratarul incins uns cu putin ulei( masline, palmier nehidrogenat)

Ii coacem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. ( atentie sa nu se arda, vom sta langa ei si-i vom intoarce de 2 ori, cu grija cu o paleta sa nu se rupa).

Servim pe felii de paine integrala, cu mustar( neaparat), castraveti proaspeti si rosii.

Desigur aici depinde foarte tare de inspiratia personala a momentului, se pot servi cu ceapa verde, castraveti murati, sfecla coapta sau hrean, gogosari si/sau maioneza.

TIPS-URI

1

Puteti renunta la quinoa( totusi se gaseste usor la Plafar)

2

Daca alegeti varianta vegana inlocuiti oul cu un inlocuitor de ou( gasiti variante pe net)

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger vegetarian de linte si quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

13.05.2013, 20:42

Rocs mic si drag!

Oana 1

02.06.2013, 23:11

Vai ce bine arata! Fulgii de quinoa nu se mai fierb inainte? nu am luat niciodata si ma uit de mult la quinoa pe la plafar...

RuxyRux 1

02.06.2013, 23:18

Fulgii sunt semipreparati si scrie pe punga ca nu se mai fierb ci se folosesc direct...e bine sa citesti pe instructiuni...depinde ce fel cumperi eu am cumparat de la Plafarul din Feeria( Careffoure Baneasa)

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgeri de casa la gratar