Tarte Tatin

de Oana in Prajituri, 13 Mar 2010 | 9179 vizualizari

 

Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :)
By PapaBun

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari si dulci
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • o foaie de aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.

Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.

Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.

Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.

Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.

Absolut delicios!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

21.03.2010, 19:41

Ce sa spun, a fost suuuperb, va arat si poze, le am pe facebook, http://www.facebook.com/album.php?aid=7457&id=100000694887697&l=a8c73e55d2 Urechiusele i le dau nepotelei mele, ca si le-a dorit...data viitoare o sa-mi iau si pt. mine

vanilla 1

29.06.2010, 15:32

am incercat-o si eu cand am fost in franta!!! fff buna!!

adry88 1

03.06.2011, 21:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]