Tarte Tatin

de Oana in Prajituri, 13 Mar 2010 | 7994 vizualizari

 

Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :)
By PapaBun

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari si dulci
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • o foaie de aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.

Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.

Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.

Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.

Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.

Absolut delicios!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

21.03.2010, 19:41

Ce sa spun, a fost suuuperb, va arat si poze, le am pe facebook, http://www.facebook.com/album.php?aid=7457&id=100000694887697&l=a8c73e55d2 Urechiusele i le dau nepotelei mele, ca si le-a dorit...data viitoare o sa-mi iau si pt. mine

vanilla 1

29.06.2010, 15:32

am incercat-o si eu cand am fost in franta!!! fff buna!!

adry88 1

03.06.2011, 21:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere