Tatin ar trebui scris cu litera mare pentru ca este numele a doua surori,cele care au inventat aceasta reteta si care se numeau Tatin(nume de familie)
Astfel de tarte sunt foarte multe,probabil fiecare a adaptat-o dupa gust sau dupa ce a avut prin frigider;de aceea nimeni nu stie care este originalul.
Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.
Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu o lingura;rasturnam compozitia peste mere si lasam la cuptor 30min;cand este gata si racita putin,punem un platou deasupra si rasturnam tarta.
Se serveste rece cu frisca sau simpla.
1
cautati ca merele sa fie putin acrisoare pentru ca este zahar mult si rezultatul este destul de dulce