Ardei umpluti cu couscous gremolata

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi rosii, injumatatiti si curatati de seminte
  • 100 gr couscous
  • 2 linguri stafide
  • 1 cub concentrat de legume
  •  2 linguri de patrunjel tocat
  •  coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte
  • 2 rosii, taiate cubulete
  • ulei de masline cu piper
  • sare
  • iaurt, pentru sevire
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu couscous gremolata:

1. Incinge cuptorul la 190˚C. Intr-un vas termorezistent toarna 3-4 linguri ulei de masline cu piper si 200 ml apa.

2. Pune o cratita mica cu apa la fiert. Adauga concentratul de legume. Dupa ce a data apa in clocot adauga couscousul si stafidele. Lasa-le sa fiarba 10 minute.

3. Intr-un blender, adauga patrunjelul, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, cateii de usturoi, mierea, laptele si 1 lingura ulei de masline cu piper.Mixeaza-le bine.

4. Strecoara cuouscousul si stafidele apoi amesteca-le cu rosiile tocate si compozitia cu patrunjel, pastrand 2 linguri din compozitia cu patrunjel.Aseaza ardeii in vasul pregatit si da la cuptor 40 minute.

5.Serveste ardeii cu iaurt amestecat cu cele 2 linguri de compozitie cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu couscous gremolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini ardei umpluti cu branza