Tarta cu mere

de simona72 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 17245 vizualizari

 

Cum am mai zis-o, ador tartele, in diferite combinatiii...fie cu fructe, cu branza, ciocolata, vanilie...pur si simplu sunt delicioase. Si inca ceva, se fac extrem de repede si usor, iar pe mine m-au scos din incurcatura cand m-am dus la ziua tatalui meu si nu am avut timp sa-i pregatesc un tort. Inspiratie mi-a fost Ruxy. Multumesc scumpa! >:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • 300 gr faina
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1 borcan 800 gr cu mere pt placinta (productie proprie)
  • pt decor:
  • 2 mere
  • 1 plic de zahar cu scortisoara
  • 1-2 linguri zahar brun
  • pt forma de tarta:
  • 1-2 linguri unt
  • 1-2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine un aluat. Aluatul nu este chiar unul nisipos, mie mi-a iesit putin mai lipicios si mai moale, dar nu va faceti griji, dupa coacere este excelent. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Eu ma grabeam, asa ca l-am lasat doar vreo 15-20 minute.

Forma de tarte de yena am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina, iar surplusul de faina care nu statea lipit de vas l-am aruncat. Am pus aluatul in forma, mi-am umezit mana (ca sa nu se lipeasca aluatul de mana) si cu mana umeda am intins aluatul in tava. Am pus peste aluat merele de la borcan, iar cele 2 mere le-am curatat de samburi si le-am taiat feliute subtiri. Am pus de jur imprejur feliute de mar, am umplut si mijlocul, iar deasupra am presarat pliculetul de zahar cu scotisoara si inca putin zahar brut. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute.

Am lasat sa se raceasca tarta in cuptor cu usa intredeschisa. Mie mi-a placut putin calduta.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aluatul nu este unul uscat, crocant,ca cel obisnuit de tarte... este moale, usor pufos...cea mai buna tarta cu mar pe care am mancat-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si iaurt