Am adaptat reteta mamei de prajitura cu mere la tarta cu mere, adica am injumatatit cantitatile si rezulotatul a fost o tarta deosebit de buna .
Aluat:
Amestecam zaharul, galbenusul, uleiul si laptele intr-un bol si adaugam faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde sa iasa un aluat de tarta potrivit de moale. Il lasam la rece pana facem merele.
Curatam merele de coaja si le razuim pe razatoarea mare. Lasam putin sa lase zeama si le stoarcem. Adaugam zahar si scortisoara dupa gust si le punem intr-.o cratita la foc . Se calesc pana se inmoaie putin. Lasam la racit putin .
Aluatul de tarta se imparte in 2 bile (una mai mare si una mai mica). Prima o intindem rotunda, cat forma de tarta. Ungem forma cu unt si punem aluatul cu grija in interior, aranjand marginile . Punem umplutura de mere . Cu a doua parte de aluat facem grilaje (dungi) si aranjam frumos deasupra.
Dam la cuptor la 180 grade cca 30 minute.
Se scoate din forma si se pudreaza cu zahar praf si scortisoara pudra.
1
Daca vreti sa faceti in tava dublati cantitatile .