Uite ca le-a venit randul si in bucatatria mea.
Am tot vazut ca se poarta aceste fursecuri si am zis ca trebuie sa le incerc si eu.
Nu prea ne omoram noi cu fursecurile, preferam prajiturile cu crema, dar cred ca le va sta bine pe masa de sarbatoare.
Si pentru ca mi-au placut si mi s-a parut ca au iesit putine, am repetat, dar cu arome diferite.
Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.
Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.
Mixam cele doua oua cu putina sare si adaugam treptat zaharul si zaharul cu scortisoara, esenta de rom, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii, acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pentru cateva ore, sau pana cand compozitia se intareste.
Punem zaharul(cele 150 gr) pe un platou, iar cu mainile uscate, formam mingiute din aluatul cu ciocolata si le tavalim prin zaharul pudra, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.
Sunt tare de efect aceste fursecuri!
1
Cantitatea de faina variaza in functie de tipul acesteia, precum si de consistenta celorlalte ingrediente, initial am incercat doar cu 200 gr, dar apoi mi s-a parut ca mai necesita si am mai adaugat 50 gr