Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia de aluat. Se amesteca zaharul, cu amidonul, romul si sucul de lamaie si se pune peste mere. Din a doua parte de aluat, in care am amestecat o lingura de sirop de afine, se intinde o foaie, din care se taie cu forme de prajiturele fulgusori de nea care se aseaza deasupra merelor, din aluatul care ramane se reformeaza foaia, pana cand se fac suficienti fulgi pentru a acoperi tava. Deasupra se unge cu albus de ou si se lasa jumatate de ora la cuptor la 200°C.
1
Se serveste simplu, cu zahar pudra, cu frisca, cu inghetata sau cu sirop de tarte tatin.