Tarta cu zucchini

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2016 | 8928 vizualizari

 

Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa.  Asa cum spune si Laura Adamache ( sursa de inspiratie a acestei retete ) aceasta versiune e mult mai rapida si mult mai simpla. Doar ca, prima data folosind atat de multe vase, mi-am zis ca e  cazul sa schimb modul de lucru intr-unul mai simplu (pentru mine, evident ). Rezultatul a fost acelasi.

Este un aperitiv foarte gustos, ce poate fi luat si la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini medii ( 500 gr )
  • 4 oua mari
  • 50 gr unt topit
  • 150 gr parmezan ras
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini:

1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper. 3. Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara  putin parmezan deasupra, pentru design. 4. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta. 5. Lasam la racit si putem portiona. 

TIPS-URI

1

am taiat la un moment dat dovleceii cu razatoarea Borner, erau foarte subtiri, aproape transparenti si i-am dat cu sare. N-a fost ok, cel mai bine este sa-i taiati subtiri, si sa nu-i dati cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Raluca57 1

16.08.2016, 08:35

Este minunata! Am respectat indicațiile, dovleceii i-am tăiat felii nu prea subțiri. Am pus si marar. Foarte gustoasa, rapida!

Ela68 1

17.08.2016, 11:12

Ma bucur ca esti incantata, Raluca !

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 21:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de legume la cuptor