Tarta cu caramel de banane si mar

de adasev12 in Prajituri, 29 Mar 2013 | 3888 vizualizari

 

f. usoara, buna si repede de facut. Perfecta pt ceaiul de dimineata sau cafeluta...sau ce vreti voi....

 

INGREDIENTE

  • Tarta:
  • 2 oua
  • 6 lg de zahar
  • 12 lg faina
  • 1 lg cacao
  • jumatate plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • Caramel:
  • 2 banane foarte coapte
  • 1 sau 2 mere
  • 6 lg caramel
  • 100 ml apa
  • 10 ml esenta de rom
  • optional:
  • 2-3 lg de zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caramel de banane si mar:

Separam oulae si mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si 2 capacele de apa, masurate cu coaja de la ou. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste bine, adaugam galbenusurile pe rand si  mixam in continuare, apoi punem uleiul cate o lg si iar mixam. Adaugam si laptele. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lg in compozitie, mixand in continuare. Punem si coaja de lamaie si amestecam usor, apoi turnam compozitia in tava (eu am folosit una cu diametru de 25, cred ca merge si de 28) unsa si infainata si dam la cuptor pt 30-35 minute, la 180 grade ( cuptorul bineinteles preincalzit).

Cat timp se coace tarta facem caramelul. Curatam merele si le taiem bucatele mici, bananele le curatam si le taiem rondele, separat. Facem caramelul separat, cel cu mar intr-o cratita si cel cu banane in alta, fiindca merele necesita mai mult timp la gatit. Deci, punem intr-o cratita 3 lg de zahar si-l caramelizam, pana devine auriu frumos, adaugam bananele feliate si 50 ml apa si lasam la foc mic pana se topeste caramelul, apoi luam de pe foc si dam la racit. In alta cratita punem celelalte 3 lg de zahar si-l caramelizam, apoi adaugam merele si restul de apa, lasam la fel la foc mic, dar de data asta la timp dulblu fata de cel cu banane, sa se patrunda bine merele. Dam la racit si amestecam caramelul de mar cu cel de banane.

Scoatem tarta cand e gata, o rasturnam pe un platou si o lsam 10 minute sa se racoreasca, apoi intindem caramelul deasupra. Dupa ce se raceste bine se poate adauga zahar praf deasupra...oricum se va topi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel de banane si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

portiadelumina 1

29.03.2013, 11:53

Dacă era de post, ceream.

adasev12 1

29.03.2013, 12:14

motanel....
satisfy, ms frumos
parinte, se poate face si de post....

Rocsi 1

29.03.2013, 21:34

O feliuta este a mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crema de vanilie