Pentru ca maine Bucataras drag, implineste 3 anisori !!! vin si eu cu turta dulce pentru toata gasca. La multi ani Bucataras !
Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pan ace aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
A doua zi, luam cate o bucata din aluat, il intindem pe masa de lucru, infainata in prealabil si decupam diferite forme, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15-20 minute.
Pentru décor am batut albusurile cu zaharul farin, apoi am inpartit cantitatea in trei boluri.O parte a ramas alba in care am pus zeama de lamiae. Verde, cu sirop si gust de menta si pentru culoarea rosie, am folosit suc natural de rodie.
Pofta buna!