Turta dulce

de lia maria in Prajituri, 19 Dec 2011 | 7379 vizualizari

 

Pentru ca maine Bucataras drag, implineste 3 anisori !!! vin si eu cu turta dulce pentru toata gasca. La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 1 kg faina
  • 325g zahar
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonate de sodium
  • 2 oua intregi +2 galbenusuri
  • 2 linguri cu farf, untura de porc
  • 3 linguri mari cu miere de albine
  • 2 lingurite mix pt turta dulce
  • 200 ml apa
  • Decor:  
  • 4 albusuri
  • 400g zahar farin
  • 2 linguri sirop de menta
  • 2 linguri suc de rodie
  • 1 lingura zeama de lamiae

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.

Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pan ace aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.

A doua zi, luam cate o bucata din aluat, il intindem pe masa de lucru, infainata in prealabil si decupam diferite forme, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15-20 minute.

Pentru décor am batut albusurile cu zaharul farin, apoi am inpartit cantitatea in trei boluri.O parte a ramas alba in care am pus zeama de lamiae. Verde, cu sirop si gust de menta si pentru culoarea rosie, am folosit suc natural de rodie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat