Desert Brownie cheesecake

de Rocsi in Prajituri, 30 Mai 2018 | 4799 vizualizari

 

"Picnicul Bucatarasilor"
Astazi va las un desert minunat pentru iubitorii de ciocolata, dar si pentru cei care iubesc branza si deserturile cu branza. Ce spuneti, va tenteaza sa pregatiti acest minunat cheesecake? Pe mine m-a cucerit la prima vedere si l-am pregatit imediat! Multumesc Corina pentru reteta 💗💗💗.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 120 gr unt
    • 3 oua
    • 90 gr zahar
    • 80 gr faina
    • 30 gr cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 650 gr branza de vaci cremoasa
    • 150 gr crema de branza
    • 3 oua
    • 140 ml frisca lichida
    • 110 gr zahar pudra
    • 1 lingurita plina amidon
    • 2 lingurite vanilia
    • coaja rasa de lamaie
    Pentru glazura:
    • 200 gr ciocolata Nestle Dessert Noir
    • 150 ml frisca lichida
    • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Brownie cheesecake:

Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati compozitia de blat. Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Umplutura: Puneti in robot branza de vaci, crema de branza, vanilia, amidonul si zaharul pudra. Pulsati bine pana devine cremoasa. Incorporati ouale unul cate unul, iar la final adaugati frisca lichida, coaja rasa de lamaie si mai pulsati pana ingredientele sunt bine incorporate. Dupa ce blatul a stat la cuptor 20 de minute, il scoateti, turnati usor umplutura si o nivelati. Introduceti cheesecake-ul iar in cuptor, de aceasta data la 160 de grade C, pentru circa 60 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Glazura: Rupeti bucatele ciocolata. O puneti intr-un vas de inox impreuna cu frisca lichida. Transferati totul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Glazura obtinuta o turnati pe mijlocul prajiturii, o lasati sa curga usor si in jos. Presarati fulgi de migdale. O lasati sa se tempereze putin, apoi o dati la rece 1-2 ore. Se portioneaza si se serveste.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Brownie cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana