Piure de spanac:
Se fiebe spanacul, se scurge bine de apă apoi se pasează cu blenderul.
Aluatul colorat pt. paste se obține amestecând oul cu pireul de spanac, sare și făină cât cuprinde. Se frământă bine și se intinde in foaie foarte subțire .Se decupează apoi formele de patrațele ( sau orice alte forme). Se pune apă cu sare la fiert si când aceasta dă in clocot se introduc pastele și se lasă să fiarbă pană când devin al dente- adică se inmoaie și pot fi mestecate.
Sosul: Intr-o tigaie se călește usturoiul tăiat feliuțe în 2-3 linguri ulei, se adaugă dovlecelul curațat de coajă și tăiat in cuburi mici. Se lasă pană se inmoaie și se adaugă sosul de roșii. Se condimentează dupa gust cu sare, piper, busuioc, cimbru. Se strecoară pastele și se adaugă peste sosul obținut. Se amestecă bine toate ingredientele si se oprește focul.
Pastele colorate cu spanac, se servesc calde cu parmezan ras deasupra. Delicios! ;)