Tagliatelle con Salsa Bolognese

de Sidy in Paste, 16 Feb 2012 | 4443 vizualizari

 

Paste cu sos Bolognese este probabil cel mai faimos fel de mancare din Italia care se prepara si in străinătate.
Sigur aceasta nu este reteta autentica pentru alla Bolognese , dar este destul de aproape de original si se prepara pe la noi.
Există însă nenumărate retete. Aceasta are asemănări mai mult sau mai putine ca fel de mâncare cu taitei Bolognese gătiti în afara Italiei.Dar niciodata nu va fi servit cu spaghete!

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g carne tocata vita
  • 250 g carne tocata porc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 6 catei usturoi
  • 1 telina mica
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 1 cons.rosii in sos tomat
  • 100 ml vin
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con Salsa Bolognese:

Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare.

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile.

Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina, usturoiul rase si amestecam 4-5 minute pina vor fi si acestea bine patrunse.

Adaugam apoi pasta de tomate, cea de gogosari si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pina se evapora vinul.

La final adaugam rosiile tocate marunt si sosul lor si lasam sa dea un clocot.

Asezonam cu oregano, patrunjel verde, sare si piper.

Intre timp si pastele au fost fierte 8 minute in apa cu putina sare si o lingura cu ulei.

Strecuram apa de pe ele si adaugam sosul bolognese, peste pastele puse pe farfurie

Presaram putin patrunjel verde tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Normal,sosul bolognese se tine la cuptor  aproximativ 2 ore, la foc cat mai mic, sa scada sosul.

2

Din cand in cand  amestecam, iar daca se usuca prea mult sosul mai adaugam suc de rosii, putin cate putin. Sosul Bolognese nu trebuie sa aiba zeama foarte multa. Trebuie sa se caramelizeze si sa nu curga foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con Salsa Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui si sos de rosii