O supa simpla si gustoasa....am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti cârnatii intr-o tigaie, fără grăsime.
Scoateți carnatii si taiati-i rondele. Se pun din nou la prajit cu ceapa si usturoiul.
Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat.
Schimbati apa si gatiti-o a doua zi timp de de 30 de minute.
Cand ceapa si usturoiul sunt rumenite adaugam fasolea congelata (sau fiarta).
Gatiti 5 minute, se toarnă sosul de rosii de casa- reteta aici, se amestecă. Se adaugă apoi 1,5 l de apa clocotita, cimbrul si foaia de dafin.
Condimentam : sare, piper, boia de ardei.
Fierbeti la foc mic timp de 40 minute.
Puneti deasupra patrunjel tocat si serviti-o calda .
O puteti servi cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.
Pofta Buna !!!!
1
Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat.