Ciorba de vitel

de claudiaO in Supe/Ciorbe, 4 Oct 2016 | 5243 vizualizari

 

Nu fac prea des,dar e buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de vitel cu is
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras/capia
  • 1 bucata potrivita telina
  • 1/2 gogosar
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 fir de praz
  • o mana de fasole Verde fideluta ( EU am avut congelata)
  • 1/2 l Bors
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura leustean
  • 1ou
  • Sare/secretul gustului
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert  in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe  sa clocoteasca. Dupa ce  aml luat spuma,mai lasam LA fiert  vreo ora, timp in care pregatim legumele. Curatam ardeiul si gogosarul de seminte, ceapa si radacinoasele de coaja, iar  prazul de mustati si frunze  ingalbenite. Tocam marunt legumele cubulete sau felii,dupa preferinta. Dupa o ora adaugam legumele si mai completam cu ceva APA rece si Purina sare. Cand sunt  patrunse legumele, adaugam pasta de tomate,borsul si secretul gustului dupa gust. Lasam sa mai fiarba vreo 10 minute, dupa care punem leusteanul to cat marunt si oul  batut. Servim fierbinte alaturi de 1-2 linguri de smantana si o bucata de paine  proaspata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta