Imi plac aromele mexicane, imi place porumbul sub orice forma, imi place fasolea, avocado, ardeiul jalapenos…am uitat de nachos. :))
Inedita pentru unii, supa mexicana este mai groasa, o combinatie de legume si carne.
Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati.
Supa mexicana am pregatit-o la Crock Pot Express cu gatire sub presiune. Imi place maxim aparatul asta, atat la supe cat si la fel principal. Ma ajuta mult, imi scurteaza timpul si ma scuteste de grija ca mancarea se poate arde.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent, am ales functia Brown/Sote apoi se apasa butonul Start/Stop. Se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat marunt, boiaua afumata si chili. Se caleste timp de 1 minut toate ingredientele. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, apio taiat felii, morcovul taiat rondele, precum si supa de pui.
Se pune capacul, se selecteaza functia Soupe, timpul de 15 minute si avem grija ca valva de presiune sa fie inchisa. Dupa expirarea timpului se elibereaza valva cu o manusa de bucatarie, cu grija, sa nu ne ardem cu aburul care se elibereaza.
Intre timp ne ocupam sa facem galustele din faina de malai: se pune apa, sarea si laptele intr-o cratita cu fund dublu. Cand lichidul incepe sa fiarba se adauga in ploaie faina de malai. Se amesteca cu un tel tip para, avand mare grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute, amestecand constant sa nu se prinda. Se pune folie de prospetime deasupra(sa nu prinda crusta) si se lasa sa se raceasca. Cand devine suficient de rece, se adauga oul, cascavalul si se amesteca. Cu mainile umede se formeaza galuste.
In supa care a fiert anterior, se pune porumbul si fasolea de la conserva, carnea de pui si galustele. Din nou se pune capacul, functia Soupe si 10 minute. La final se asezoneaza cu sare si zeama de lamaie dupa gust, patrunjel proaspat tocat fin, iar optional se pune coriandru si/sau oregano.
O supa minunata, delicioasa si aromata!! Sa va fie de folos!!!