- un piept de pui;
- 4 pulpe de pui;
- 4 morcovi;
- un ardei capia;
- un ardei gras;
- o radacina pastarnac;
- o radacina patrunjel;
- radacina de telina;
- 6 galbenusuri;
- 5 capatane mici de usturoi;
- 4 linguri otet de mere;
- 200ml smantana de gatit;
- 500g smantana grasa;
- sare, piper, bulgarasi de savoare de la DeliKat;
- patrunjel, marar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:
- Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca.
- Apa in care a fiert carnea am impartit-o in doua, jumatate am lasat-o la racit, iar in cealalta am fiert legumele.
- Am curatat toate legumele si le-am taiat bucati mai mari, apoi le-am pus sa fiarba impreuna cu carnea taiata fasii in jumatate de oala cu apa.
- Am adaugat sare, piper si bulgarasi de savoare.
- Am amestecat galbenusurile cu sare si piper, am adaugat smantana, usturoiul pisat si otetul, apoi am adaugat jematatea de apa ramasa.
- Am amestecat bine si am pus-o, putin cate putin, peste carne si legume, amestecand usor.
- Am lasat sa fiarba putin, am potrivit gustul cu sare si piper, apoi am adaugat patrunjel si marar.
TIPS-URI
1
Cand se serveste, se poate adauga otet sau smantana dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.