Se pregateste o oala mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza si cu pastarnacul. Inainte de a aprinde focul, se toarna 1 lg ulei (am facut supa mai dietetica-cine doreste poate cali legumele in ulei ) si 1 lg-ta de sare. Se fierbe 1 ora , din momentul in care a dat in clocot.
In acest timp se fac crutoanele: se taie painea in cubulete. Se topeste cate 25 g unt ,cu 1 catel usturoi taiat,putina sare si 1 lg-ta ulei. Se pune ulei ,pentru ca untul se arde usor. Cand s-a topit untul, se adauga 1/3 din crutoane si se amesteca imediat. Se lasa la rumenit, pe aragaz (nu e nevoie in cuptor),amestecand din cand in cand. Se repeta procedura de 3 ori,pana se termina crutoanele.
Supa se scurge, iar ceapa se arunca. Restul se paseaza,adaugand cate un polonic de zeama,pana rezulta o pasta fina. Nu puneti tot lichidul de la inceput, pentru ca poate iesi prea subtire.Cand ati terminat de pasat ,se adauga restul de zeama pana obtineti consistenta dorita. La sfarsit, verificati daca este suficient de sarata.