M-am inspirat din reteta Brandusei, excelenta a iesit supa, foarte apreciata de cei mici! Rosiile coapte pus ein supa au gustul bulionului facut de bunica in curte, in tuci, pe pirostrii, o nebunie!
Rosiile se spala si se taie pe jumatate, se aseaza cu partea taiata in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Apoi se curata de piele si cotoare, se mixeaza bine si se trec prin sita.
Restul legumelor spalate se fierb in 3 litri de apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu blenderul vertical. Legumele pasate se amesteca cu sucul de rosii coapte, se adauga untul si smantana si se adauga zeama in care au fiert legumele. Supa se adauga dupa preferinta, depinde cat de groasa/cremoasa doriti supa. Se pune supa-crema din nou pe foc mic, se adauga orezul fiert si se lasa sa dea un clocot.
Se serveste calda, cu busuioc proaspat si crutoane.