Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa folosesc pastele in forma de litere.
Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida care era deja fiarta, am adaugat uleiul si un praf de sare, am calit cca 15 min legumele.
Separat intr-o oala am pus 1/2 l apa sa fiarba, apoi am adaugat legumele calite, am clatit tigaia cu zeama in care au stat rosiile si am turnat totul in oala. Am lasat sa fiarba legumele, am adaugat si conopida, am mai lasat sa fiarba 3 min apoi am strecurat legumele, le-am pus in ropbot impreuna cu rosiile. Am maruntit totul, dar fara sa obtin o pasta, am vrut sa simt legumele, sa nu fie pasate ca un piure. Amestecul obtinut l-am pus in oala, am adaugat zeama in care au fiert, am umplut oala cu apa si am lasat sa fiarba cca 20 min. Am folosit o oala de 2 l.
Am adaugat si pastele si am lasat sa mai fiarba 10 min, nu mai mult, fiind mici au fiert foarte repede. Am potrivit de sare, am rasnit si piper multicolor si am adaugat patrunjel proaspat.