O supa ce poate fi servita fie in perioada rece, cand suntem bolnavi sau pur si simplu. Este foarte gustoasa.
Intr-o oala se pun aproximativ 2 litri de apa. Se pune oala pe foc. Puiul spalat, intreg sau portionat se pune in apa cu sare si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se curata si se taie legumele in 4 sau Julien (sau le lasati intrgi, cum doriti), in afara de cartofi, ceapa si usturoi care se pun intregi.
Dupa ce incepe sa fiarba se ia spuma formata.
Dupa cam 30 de minute din momentul fierberii apei, se adauga legumele si se condimenteaza cu piper, un cub de concentrat.
Cand puiul si legumele sunt aproape gata se pun taiteii sau galustele si se mai lasa cateva minute.
Se adauga patrunjelul si se opreste focul.
Puiul se poate servi cu supa sau se poate scoate si se poate servi la felul 2.
Pofta buna!
1
Se pot adauga taitei sau galuste.
2
Se condimenteaza dupa gust.