Supa de fasole cu piept de curcan afumat

de Corinuta in Supe, 7 Aug 2010 | 5236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei gras verde
  • 200 g piept de curcan fiert si afumat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 500 g fasole alba uscata 
  • 1,5 cuburi pentru supa de legume dizolvate in 750 ml apa
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole cu piept de curcan afumat:

Fasolea se pune la inmuiat in apa vreo 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se strecoara si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu sare si cu foile de dafin. Se fierbe aprox. o ora la foc potrivit. 

Se spala ardeiul se curata si se taie cubulete. Se taie pieptul de curcan in bucatele. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt.

Se pune fasolea intr-o strecuratoare, iar o treime se pune deoparte intr-un vas. Restul de fasole se paseaza impreuna cu supa de legume.

Se prajesc ardeiul si pieptul de curcan in ulei la foc mediu, timp de aprox. 5 minute. Se adauga fasolea pasata, fasolea intreaga si boia si totul se da in clocot. Se fierbe acoperit la foc mic timp de aprox. 3 minute, se sareaza, se presara deasupra patrunjelul si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole cu piept de curcan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miyeokguk - Supa coreeana de alge