Supa de chimen

de miremirc in Supe, 1 Dec 2011 | 8293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lg cu varf de chimen
  • 1 lg bulion
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • 1,5 l apa
  • patrunjel verde tocat (optional)
  • Crutoane :
  • 4 felii de paine
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Punem intr-o oala 1,5 l apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam morcovul curatat si taiat in 2 si cepele curatate. Lasam sa fiarba cam 20 de minute. In alta oala prajim chimenul cu boia-ua in 2 lg de ulei. Lasam pe foc cam 1 minut.

Adaugam apoi faina si stingem cu bulionul si jumatate din supa fiarta (legumele fierte le scoatem afara din supa).Punem sarea si piperul. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care adaugam restul de supa si dam deoparte de pe foc. gata supa de chimen !

Pentru crutoane : feliile de paine taiate cubulete mici le punem intr-o tigaie, cu 2 lg de ulei, pe foc; amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Servim supa de chimen langa o portie de crutoane si optional putem adauga frunze de patrunjel tocate (eu prefer fara frunze). Aceasta supa se poate servi atat in perioada postului cat si de dulce. Incercati si veti vedea ca este absolut delicioasa , plus ca o facem foarte repede.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen