Supa de chimen

de Panacris in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2017 | 5288 vizualizari

 

A doua reţetă pentru  provocarea "Weekend cu spor", iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/
Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.
A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie ;) mereu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen ;)  Și chiar funcționa ;) după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice ;) Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei ;)
”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
 Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acum, dupa sarbatori cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.”

 

INGREDIENTE

  • 3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată păstârnac 
  • cca. 50 g telină 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • ½ legătură pătrunjel verde 
  • 1 lingură semințe de chimen 
  • 1 lingura ulei de nucă  (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas.

Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de nucă, cu semințele de chimen și se lasă la călit cca. 3 minute, apoi se adaugă peste zeama de legume, cu atenție, se poate ca zeama să se umfle de la uleiul încins ;) . Supa se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, până ce clocotește de câteva ori.

Supa se servește fierbinte cu crutoane.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice altfel de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun