Am primit de la fratele meu un fazan, asa ca l-am pregatit. Am facut o supica buna,rasol de fazan cu piure de cartofi si sos de bulion de casa. Ce sa va spun? Totul bun...
Prima si prima data curatam bine fazanul si-l lasam in apa rece pentru a iesi sangele din carne. Apoi spalam bine carnea, o punem in oala, adaugam apa si punem la fiert la foc moale. Lasam sa dea in clocot.
Intre timp luam spuma repetat cu o paleta, apoi adaugam zarzavatul pe care l-am curatat intre timp. Ceapa ( la una din cepe lasam penultimul strat de coaja, pentru ca da supei o culoare mai frumoasa), catelul de usturoi si cateva boabe de piper. Potrivim de sare si vegeta, acoperim si lasam la foc moale sa fiarba.
Cand carnea este fiarta strecuram supa apoi mai dam in clocot si adaugam tascutele (pastele), lasam 5 minute sa dea un clocot apoi adaugam un pahar de apa rece. Acoperim si lasam ca pastele sa-si mareasca volumul. Asezonam cu patrunjel verde.
Cand se serveste se pune cate o bucatica de rasol in farfurie si bucatele de morcov fiert. Supa este gata pentru a fi servita.
Pofta buna !
1
Una din cepele pe care le adaugam in supa se lasa cu ultimul invelis de coaja, da supei o culoare frumoasa, placuta ochiului
2
Supa se serveste fierbinte cu rasol si cubulete de morcov fiert
3
Apa rece adaugata la finalul supei lasa supa limpede