Pe blogul Laurei Adamache am vazut o reteta de supa crema de frunze de ridichi. N-as fi crezut in veci ca se pot manca si frunzele de ridichi. Dar uite ca se poate. :) Am fost cam sceptica, avand in vedere ca frunzele de ridichi sunt destul de aspre si tepoase si nu-mi imaginam ce gust pot avea. De gust m-am convins, in plus am gasit si un articol interesant pe net, referitor la beneficiile consumului frunzelor de ridichi.
"Mănâncă şi frunzele de ridichi!
Frunzele de ridichi sunt rar folosite în alimentaţie, pentru că puţini ştiu că au efecte vitaminizante şi remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile. Ele conţin vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, având în acelaşi timp efecte antitoxice şi depurative puternice, mai ales în cure îndelungate.
Cura cu frunze de ridiche de lună este recomandată în sângerările gingiilor, astenie, tulburările de ritm cardiac şi somnolenţă. De asemenea, cura de o lună cu salată preparată din frunze de ridichi este un excepţional detoxifiant pentru întregul organism. Ea ajută la refacerea florei intestinale normale, protejează stomacul, elimină o bună parte din bolile infecţioase care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente."
Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se inmoaie.
Se lasa sa se raceasca, se pune amestecul in blender si se paseaza . Daca e prea gros si cremos se mai adauga apa si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga sare dupa gust. Se serveste supa cu smantana si crutoane de paine sau paine prajita. Sau pentru cine tine post, fara smantana.