Supa crema de spanac

de oanapl in Supe, 17 Mai 2020 | 2987 vizualizari

 

Vă invit la o porție de vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspăt
  • 1 dovlecel
  • 6 cartofi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smântână
  • pentru crutoane:
  • 4 felii de pâine
  • oregano
  • ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de spanac:

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 20-25 minute (când legumele sunt fierte) se adaugă și spanacul și se mai lasă să fiarbă 4-5 minute și se oprește focul. Se lasă să se răcorească puțin. Dacă este prea multă apă se scot câteva polonice de apă și se mixează bine legumele. Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă smântâna și se mixează până când se omogenizează compoziția.

Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu oregano. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 

Supa se servește cu crutoane.

TIPS-URI

1

spanacul se lasă să fiarbă doar 4-5 minute, pentru a-și păstra vitaminele și pentru a obține o culoare frumoasă.

2

puteți pune mai multă smântână. Eu aș fi pus dar n-am avut. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta turta cu spanac si feta