Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

de Bucataras in Pui, 17 Apr 2025 | 1902 vizualizari

 


Una dintre cele mai gustoase combinații de ingrediente este cea de pui cu spanac și sos de smântână. Noi am adăugat și câteva ciuperci ca să iasă mai savuroasă mâncarea.
Pentru acest Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă, ai nevoie de câteva ingrediente: piept de pui, ciuperci, spanac, smântână, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă:
  • 500 g piept de pui dezosat (sau pulpe de pui dezosate)
  • 200 g spanac proaspăt
  • 250 g ciuperci
  • 300 ml smântână de gătit
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 lg ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă:

Cum se prepara Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă:

Taie pieptul de pui în bucăți potrivite. 

Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumenește pieptul de pui, pe toate părțile.

Curăță și taie ciupercile în jumătăți sau sferturi și adaugă-le peste carne.

Curăță și toacă mărunt usturoiul și pune-l peste celelalte ingrediente din tigaie. Condimentează cu sare și piper și lasă totul pe foc până se rumenesc bine. 

Adaugă smântâna de gătit și lasă câteva minute până se înfierbântă.

Curăță și taie spanacul, apoi adaugă-l în tigaie. Lasă totul la gătit pentru 4-5 minute, apoi poți opri focul.

Presară pătrunjel verde tocat și servește cu poftă. Este o bunătate de mâncare.

Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]