Cochetam de mult timp cu ideea de a gati linte, insa nu era o prioritate. Acum, se pare I-a venit vremea :) Mi-am propus sa incerc o supa crema pentru BBk si am ales sa folosesc o varietate de legume pentru ca nu stiam la ce sa ma astept :D
Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se patrund bine. Lintea o spalam si o adaugam peste legume, impreuna cu supa. Cand incepe sa fiarba adaugam condimentele dupa gust si continuam fierberea pentru cateva minute. Oprim apoi focul si o lasam sa se racoreasca usor. Legumele le pasam impreuna cu frunzele de menta, adaugand putin cate putin din supa in care au fiert. Cand se ajunge la consistenta dorita, asezam supa in boluri/farfurii adanci, adaugam smantana dupa gust, crutoanele si busuiocul proaspat. Se serveste calda. Pofta buna!
1
Foaia de dafin o scoatem dupa 2-3 minute de fierbere, intrucat are un gust foarte puternic.
2
De asemenea, chimenul are un gust aparte, ce nu place oricui. Nu exagerati cu adaugarea acestuia in supa. Daca este nevoie, presarati separat in farfurie.
3
Gustul predomina in functie de ingredientele adugate si de cantitatea acestora.