Din Asia centrala am ajuns rapid in Filipine.
Supa Bulalo reprezinta supa nationala a Filipinei.
Necesita multa rabdare pana e gata carnea, apoi se prepara usor,iar rezultatul este unul pe masura.
Pentru Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World sunt necesare urmatoarele ingrediente: oase vita, sos peste, ceapa, pechay, porumb
De retinut ca supa trebuie sa fie clara sa vada fundul castronului ,de altfel aceasta regula este si la raciturile noastre.
In sezonul legumelor puteti sa preparati aceasta supa cu varza, spanac, ceapa verde, salata sau fasole verde.
Sursa de inspiratie aici
Se serveste cu orez alb simplu.
Iata cum se prepara Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World
Am spalat oasele in mai multe ape spoi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert.
Am lasat -o 5 minute sa fiarba, apoi am spalat-o si am pus din nou la fiert in apa curata, la foc minim pentru 1-2 ore.
Cu astfel de tehnica supa va fi clara.
Dupa o ora, am adaugat ceapa taiata in sferturi si boabele de piper si am mai lasat-o la bolborosit inca o ora la foc minim.
Am testat cu o furculita carnea si cand am constatat ca-i fiarta, am adaugat feliile de porumb, am lasat sa fiarba 15-20 minute, apoi am adaugat ceapa verde si frunzele de pechay, am potrivit de sare si piper, am mai lasat 2 minute si am oprit flacara.
Se serveste fierbinte alaturi de orez simplu si se drege dupa preferinta cu suc de citrice, lime calamansi sau lamai.
Vezi si reteta de Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)
1
Daca doriti sa fie picanta puteti adauga si ardei
2
Daca doriti sa fie supa clara spalati carnea si oala dupa primul clocot
3
Bucatile de carne ideale pentru aceasta supa ,sunt rasolul si oasele tubulare cu maduva
4
Daca vi se pare multa grasime la suprafata supei ,dupa ce au fiert oasele, folositi un polonic in care ati pus bucati de gheata , treceti cu polonicul pe suprafata supei,grasimea se va lipi de polonic,asfel ve-ti reduce din grasimea de la suparafata.