Supa greceasca de pastrav cu masline si feta

de Adinuta in Supe, 1 Noi 2010 | 6550 vizualizari

 

Supa de peste nu este chiar in topul preferintelor mele culinare, insa am incercat recent o reteta care m-a dat pe spate si o impartasesc si cu voi :) Sunt convinsa ca iubitorii de peste o vor indragi: este acrisoara si merge foarte bine cu feta ... lucru fata de care eram cam sceptica, recunosc, insa ma bucur ca am incercat combinatia. Este foarte buna si usor de facut. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • un pastrav de vreo 300 grame
  • 3 litri de apa
  • O ceapa sau doua
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • 2-3 rosii
  • codite de ceapa verde
  • 150 grame masline verzi fara samburi
  • 150 grame masline negre fara samburi
  • 100 grame branza feta
  • patrunjel verde
  • lamaie
  • sare si piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa greceasca de pastrav cu masline si feta:

Pasul 1: Se taie ceapa, ardeii, rosiile si cozile de ceapa verde si se pun la fiert. Se pune intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot, se adauga legumele si se tin la foc mediu timp de 10 minute.

 
Pasul 2: Se adauga la fiert si maslinele, se sareaza si se pipereaza si se mai fierb toate la foc mic 15-20 minute. Pestele se spala, se curata de solzi si maruntaie si se taie felii de cam 2 degete latime.

 
Pasul 3: Se pun si feliile de peste in supa si se fierbe inca 10 minute. Se adauga patrunjelul si se mai lasa la fiert 10 minute. Cateva fire de patrunjel le vom pastra pentru a presara in farfurie, la servire. Se opreste focul si se ia oala deoparte pentru 5 minute.

 
Pasul final: Se taie feta cubulete. Acestea se aseaza pe fundul unor farfurii adanci. Peste ele se pune cu grija supa cu cate o bucata de peste. Se adauga la servire lamaie dupa gust si se decoreaza cu patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa greceasca de pastrav cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai