Sufleu de dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2012 | 10202 vizualizari

 

Gata cu "porcariile" .......acuma o dam pe legume.....hihihi......numai ca sufleul asta este "confectionat" asta vara.....hahaha.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  •  2 oua
  •  75 ml lapte
  • 125 g smanatana
  •  150 g cascaval
  • ulei
  • unt pentru tapetat formele
  • marara verde
  • sare piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare. Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul (nu tot, mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului) si apoi amestecam cu dovleceii caliti. Separat, intr-un bol batem bine ouale, le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele. Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie. Adaugam marar verde taiat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare.

Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus. La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor. Tinem pana cand cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

anaiss 1

19.01.2012, 16:07

ce bine arata!!! cred ca am sa o incerc si eu maine ca am niste dovlecei in frigider..mmm..bun, bun

anomisana 1

22.01.2012, 12:00

Mie personal, sufleurile mi se par greu de executat şi cu risc crescut să nu iasă sau să dea înapoi cănd te bucuri mai tare că ţi-au ieşit. Dar ăsta arată aşa bine, că parcă aş încerca şi eu.

babi5 1

22.08.2013, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei cu rosii si mozarella