Va propun o reteta de pateu facut in casa, fin si cremos, ....o bunatate
Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute.
Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.
Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele.
Caliti legumele in uleiul de masline.
Adaugati ficateii, cimbrul macinat, foaia de dafin, sarea si piperul.
Puneti coniacul si gatiti timp de 10 minute.
Luati de pe foc, puneti foile de gelatina scurse bine.
Amestecati sa se dizolve bine.
Scoateti foaia de dafin si mixati totul.
Verificati daca mai trebuie sare sau piper.
Puneti un pic de verdeata proaspat tocata si amestecati.
Varsati crema obtinuta in forme de silicon- le puteti decora inainte.
Dati la rece pentru cel putin 2 ore.
Se demuleaza foarte usor.
Serviti rece cu rosii sau cu o salata verde ....
Pofta Buna !!!!
1
inainte de a-i gati puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute
2
puneti la rece cel putin 2 ore inainte de a servi