Stelute cu nuca si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 4958 vizualizari

 

V-am mai zis ca imi plac mult fursecurile si acum ca e iarna si se apropie Craciunul, am un motiv in plus sa fac mai multe. Cele de mai jos sunt foarte fragede si aromate cu nuca, scortisoara si portocala. Vi le recomand cu drag pentru Mos Craciun :)

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Rama
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr nuca macinata
  • 160-170 gr faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • aprox 12 lingurite zahar pudra
  • suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu nuca si portocala:

Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.

Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.

Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute.

In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.

Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

T I M E A 1

10.12.2012, 16:32

Mihaela cand vrei Eu le-am facut sa le mananc dimineata la cafea , dar sunt bune si peste o saptamana

cristeena20 1

18.12.2012, 13:42

Arata asa de bine si de perfecte!!!!bravo Timea

T I M E A 1

18.12.2012, 14:05

multumesc Cristina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase