Biscuiti cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Dec 2011 | 8237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti:
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 90 g banana
  • 80 ml lapte
  • 280 g faina
  • 35 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • Crema:
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 g crema de alune/100 g ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Biscuiti:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cerne peste compozitie si se mixeaza bine.

Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 ora. Cu mainile infainate se formeaza bilute care se aplatizeaza si se pun pe haria de copt. Se vor coace doua tavi de aragaz.

Fursecurile se coc 10-15 minute la temperatura medie, apoi se scot pe o tava. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga crema de ciocolata sau cocolata topita (si lasata 5 minute sa se raceasca). Se mixeaza bine crema si se pune cate o lingurita in mijlocul unui biscuite, apoi se lipeste celalat apasand usor.

Biscuiti se aseaza pe o tava invelita in folie si se dau pentru o jumatate de h la frigider pentru a se intari crema, apoi se scot si se pastreaza in cutii inchise.

Nota: sunt mai buni a doua zi sau mai mult daca rezista 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Metru