Spic cu pui

de LC in Pui, 1 Dec 2012 | 13829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj ( Morarita - contine doua foi de aluat la 800 de g pachetul)
  • un borcan ciuperci
  • doi piepti de pui intregi
  • doua cepe uscate
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 de grame branza dulce
  • doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • o lingura de smantana
  • o mana de patrunjel tocat
  • condimente dupa gust ( sare, piper, boia dulce, oregano, cimbru)
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic cu pui:

Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.

Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.

Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde tocata si ciupercile  taiate marunt. Mai lasam pe foc 5 minute. Le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit toate ingredientele le amestecam intr-un bol pe toate ( branza dulce, pieptul de pui si amestecul obtinut din ceapa , usturoi si ciuperci si smantana). Condimentam dupa bunul plac.

Punem putina faina pe suprafata de lucru si luam prima foaie de aluat pe care o intindem cu sucitorul. Lasam partea din mijloc intreaga ( pentru a pune umplutura) iar lateralele le vom taia in fasii ( pe diagonala spunea reteta originala..insa le-am taiat pe orizontala) pe care le vom pune una peste alta ( stanga, dreapta ,stanga , dreapta pana ajungem la capat). Impartim umplutura in doua parti egale si o punem in centru...dupa care incepem sa impaturim.

Ungem tava cu putin unt si punem cele doua spicuri pe care le vom unge cu galbenusul batut. Optional presaram mac deasupra.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos ( cam 25-30 de minute).

TIPS-URI

1

din ingredientele de fata au iesit doua spicuri; daca doriti doar unul reduceti cantitatile la jumatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa - Cea mai simpla reteta