Spic cu pui

de LadyCrs in Pui, 1 Dec 2012 | 13592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj ( Morarita - contine doua foi de aluat la 800 de g pachetul)
  • un borcan ciuperci
  • doi piepti de pui intregi
  • doua cepe uscate
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 de grame branza dulce
  • doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • o lingura de smantana
  • o mana de patrunjel tocat
  • condimente dupa gust ( sare, piper, boia dulce, oregano, cimbru)
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic cu pui:

Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.

Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.

Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde tocata si ciupercile  taiate marunt. Mai lasam pe foc 5 minute. Le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit toate ingredientele le amestecam intr-un bol pe toate ( branza dulce, pieptul de pui si amestecul obtinut din ceapa , usturoi si ciuperci si smantana). Condimentam dupa bunul plac.

Punem putina faina pe suprafata de lucru si luam prima foaie de aluat pe care o intindem cu sucitorul. Lasam partea din mijloc intreaga ( pentru a pune umplutura) iar lateralele le vom taia in fasii ( pe diagonala spunea reteta originala..insa le-am taiat pe orizontala) pe care le vom pune una peste alta ( stanga, dreapta ,stanga , dreapta pana ajungem la capat). Impartim umplutura in doua parti egale si o punem in centru...dupa care incepem sa impaturim.

Ungem tava cu putin unt si punem cele doua spicuri pe care le vom unge cu galbenusul batut. Optional presaram mac deasupra.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos ( cam 25-30 de minute).

TIPS-URI

1

din ingredientele de fata au iesit doua spicuri; daca doriti doar unul reduceti cantitatile la jumatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Pirojki cu cartofi