Pui shanghai cu sos de ardei copt

de Oana in Pui, 23 Iul 2014 | 12970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 oua
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • 3-4 linguri cu seminte de susan
  • ulei pentru prajit
  • Sos de ardei:
  • un ardei capia
  • un catel mare de usturoi
  • un iaurt mic grecesc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • un praf de zahar
  • praf de chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui shanghai cu sos de ardei copt:

Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de seminte si se mixeaza la blender impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul grecesc si se mai mixeaza putin, pana se obtine o crema fina. Se rastoarna amestecul intr-un bol, se adauga uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si zaharul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine. Se rasneste deasupra chilli si se pune sosul la rece.

Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se taie fasii subtiri. Se pregateste un amestec din ouale batute cu lapte si faina, amestecandu-se pana se obtine o compozite de consistenta unei smantani fine. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu semintele de susan si se pune sepaat pe o farfurie.

Se pune ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se trec bucatile de pui prin amestecul de ou cu faina si apoi prin amestecul de pesmet cu susan si se prajesc la foc mediu pe ambele parti. Se scot pe un platou tapetat cu hartii absorbante de bucatarie.

Se serveste puiul shanghai cu sosul de iaurt si ardei copt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui shanghai cu sos de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui