O reteta din etapa a 14-a, din zona Pirineilor, pentru omul de la munte, cu multa carne si foarte picanta. M-am speriat cand am vazut 8 ardei iuti, dar a iesit super. Puteti pune si peperoni, daca va este frica de putina iuteala. A fost perfect gustul picant.
Tăiaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeilor şi tocaţi mărunt. Într-o tigaie cu ulei, căliţi zece minute ceapa, usturoiul şi ardeii.
Adăugaţi apoi carnea de viţel tăiată cât de mic puteţi (eu am taiat-o in fasii lungi si subtiri), împreună cu frunzele de dafin, pătrunjelul şi cimbrul.
După ce a început să fiarbă mâncarea, daţi focul încet, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă între 45 şi 60 de minute. Cu zece minute înainte să fie gata soteul, în cazul în care este prea mult sos, luaţi capacul şi lăsaţi să se evapore sucul acumulat.
Se serveşte cu cartofi natur şi un pahar de vin roşu. Pofta buna.
1
Eu am fiert-o cam 90 de minute si am mai adaugat putin bulion, pana a fost moale carnea – niciodata nu stii cat de tanar a fost vitelul.