O mâncare ușoară și foarte gustoasă pentru o cină în familie!
Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă.
Între timp se bat ouăle, se încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Cantitatea de ouă și făină este în funcție de mărimea și cantitatea ciupercilor!
Ciupercile se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc ciupercile prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas. Trebuie să puneți suficient ulei, astfel încât ciupercile să se scufunde atunci când se prăjesc.
Ciupercile pane se pot servi cu cartofi piure sau natur și cu murături dacă doriți.
Poftă bună!
1
Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți ciupercile la prăjit.
2
Prăjiți ciupercile la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.
3
Rumeniți ciupercile pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.
4
Puteți să lăsați ciupercile și cu tot cu codiță, dacă ele sunt mai mici.
5
După aceeași rețetă se pot prepara și vinete sau dovlecei, pe care le tăiem felii, nu prea groase.
6
La fel de bune ies și ciupercile Pleurotus, pane.