Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

de gaby_duceag in Pui, 17 Iul 2011 | 4702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 cani suc rosii
  • 100 ml apa
  • 5 rosii
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • o lingurita/doua zahar
  • ulei de masline (merge si de floarea soarelui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu piept de pui si busuioc:

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).

Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui. Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile. Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust). Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 35-40 minute. La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, cu sau fara branza rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu piept de pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

18.07.2011, 22:30

Iar am ajuns in curtea ta am papat ,sarumana pentru masa,ca fost buna si gustoasa si bucatareasa frumoasa.Cand eram copiiiiiiiiiiiii hehe...bunica asa ne zice sa zicem cand ne ridicam de la masa

Bucataras Medi 1

19.07.2011, 18:53

ce bun trebuie sa fie..................

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:16

La favorite!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu sos Tzatziki