In topul preferintelor mele se afla snitelul, fie el din carne de pui, porc, vita sau curcan. De obicei il pregatesc rapid dat doar prin faina si ou, dar de aceasta data am folosit reteta de snitel vienez a Sandei Marin si crusta snitelului mi-a placut la nebunie.
Am taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok.
Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut putin cu ciocanul pt carne. Le-am condimentat cu sare si piper.
Intr-un bol am amestecat ouale cu un praf de sare, iar pe alte 2 farfurii am pus faina si pesmetul amestecat cu 1 lingurita de boia dulce.
Am incins bine uleiul intr-o tigaie.
Am trecut fiecare felie de carne prin faina, ou si pesmet si am pus in uleiul incins sa se prajeasca.
Am lasat sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi am scos snitelele pe un servet sa se scurga grasimea in surplus.
Le-am servit cu piure de cartofi si gogosari cu sos de rosii.
Sunt excelente, crocante in exterior si fragede in interior!