Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

de Constelatialeu in Porc, 30 Ian 2022 | 4253 vizualizari

 

Aveam o juma de jambon la cca 1 kg si ceva si cand taiam felii din el mi-a venit asa o idee sa formez niste cosulete si sa le umplu cu ceva leguminoase. Asta am si facut, apoi le-am bagat la oala de lut am acoperit cu capacul tot de lut si la cuptor la foc mic. Gata si haleala de duminica si friptura si garnitura, doi in unu.

 

INGREDIENTE

  • cca 1,200 Kg jambon crud ( pulpa de porc cu grasime, fara sorici )
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 cartofi potriviti
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • boia dulce de ardei
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut:

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat asa pana dimineata.  Am incins putin ulei in tigaia wok si am pus bucatile de jambon la calit, cate 2-3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un servet , le-am lasat sa se raceasca pana am curatat legumele. Am curatat morcovii si cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici, am curatat si cateii de usturoi si i-am taiat in bucatele mici, apoi am presarat sare, piper si boia, am adaugat 2 libguri d eulei si am amestecat bine. Am luat fiecare bucata de jambon si cu ajutorul scobitorilor am format un cosulet, parte cu grasime am lasat-o deasupra, asa ca un guleras. Am asezat cosulete in vasul de lut, le-am umplut cu legumele pregatite, restul de legumele-am pus pe langa cosulete, am clatit cu 1 ceasca de apa farfuria unde am pregatit legumele. Am asezat capacul oalei , am dat oala la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. A iesit asa frageda si buna carnea, o nebunie pentru papilele gustativa.

TIPS-URI

1

inainte sa pun bucatile la calit le-am sters bine cu un servet de hartie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti